Huur een vakantiehuis in Louns - Boek hier

Vakantiehuizen in Louns, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Louns is gelegen op het beschermde en schiereiland Louns, tussen Louns Bredning en Risgårde Bredning in het zuidelijke deel van het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Louns

 
 

16 gasten hebben Louns een gemiddelde beoordeling van 4,38 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Dick, ETTEN-LEUR bezocht het gebiet van
 
08-06-2019 aan 22-06-2019

Zoekt u rust en stilte dan is dit een prima vakantie plek. Naast de prachtige natuur is er niet veel te beleven.


hans, Velserbroek bezocht het gebiet van
 
11-08-2018 aan 01-09-2018

Varup Sommerland. Zwembad bij Landal park (wel prijzig). Aarhus, Aalborg, Skagen (twee zeeën komen samen), Viborg (redelijk dichtbij, leuk centrum). Diverse wandelroutes vanaf parkeerplaats voorbij Hessel.


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
12-05-2018 aan 19-05-2018

Helaas heb ik in Denemarken weinig tot geen vegetarisch eten kunnen vinden in de supermarkten.


 

Omgeving

Louns is een idyllisch klein dorpje omgeven door bos, heuvels, meren, vogelgebieden en heerlijke stranden. Louns is de ideale vakantiestek voor jullie die graag actief of juist ontspannen van de natuur willen genieten. Je kunt in deze mooie omgeving vogels observeren, surfen, zwemmen, een partijtje golfen, vissen, wandelen of fietsen. In Hvalpsund, ca. 3 km van Louns, kun je de dagelijkse boodschappen doen. Verder vind je hier een historische herberg met een prachtig uitzicht over het fjord, een gezellige jachthaven en een aanlegplaats voor de veerboot die vaart tussen Hvalpsund en Sundsøre op Salling. De dichtstbijzijnde grote handelsstad is Farsø, ca. 3 km naar het oosten.

 
Groen, weelderig natuurgebied bij het zandstrand van het vakantiepark Louns Mooi zandstrand bij het vakantiepark Louns Uitzicht op het strand en de vakantiehuizen vanaf de zwemsteiger bij Louns Uitzicht op de kust bij het vakantiepark Louns
 

Strande

Rond om het hele schiereiland Louns liggen prachtige lange kindvriendelijke zandstranden met ondiep water.

Natuur

Het schiereilandje is beschermd en bestaat uit grote heuvels en diepe kloven met een rijke fauna en een zeldzama flora in een uniek natuurlandschap. Vanwege het glooiende landschap vind je op Louns meerdere uitzichtspunten met een fantastisch uitzicht over het fjord en het mooie landschap. Het herschapen meer, Louns Sø is een geliefd stekje voor o.a. trekvogels, die je hier dus goed kunt observeren. In Uhrehøj Plantage liggen meerdere beschermde grafheuvels met wederom prachtige vergezichten over de omgeving. Bij Hyllebjerg ligt het natuurschone, licht glooiende gebied Hyllebjerg Bakker dat bestaat uit heidelandschappen en bossen (23 km). Bij Gatten ligt het mooi gelegen, totaal beschermde, meer Navn Sø omgeven door veengronden en heide (31 km).

Activiteiten

Het gebied rond Louns is uitermate geschikt voor een actieve vakantie. In het fjord kun je heerlijk zwemmen, zeilen, surfen of vissen. Het afwisselende landschap staat garant voor prachtige natuurbelevenissen langs de vele goede wandel- en of fietspaden. Ook kun je hier in de omgeving paarden huren en de natuur in trekken. In de omgeving liggen meerdere 'Besøgsgården' dit zijn boerderijen die je kunt bezoeken en kunt zien hoe de dagelijkse gang van zaken op zo'n boerderij is. Het grootste golfparcour van Noord-Europa ligt in Gatten namelijk Himmerland Golf & Country Club, een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde golfers. Visliefhebbers komen ook niets tekort. Je kunt vissen langs de kusten van het Limfjord, op het Limfjord, in de beken en meren van de omgeving of in een van de Put & Take vismeren.

Bezienswaardigheden

De enigste bewaard gebleven hereboerderij van Denemarken met een rieten dak is Herregården Hessel, thans een landbouwmuseum waar je o.a. kunt zien hoe de eigenaren en hun personeel in vroegere dagen geleefd hebben (2 km). In Myrhøj vinden jullie 'Stenanlægget', een rij stenen over 154 meter, ontstaan in de bronstijd (15 km). Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven van de mensen alhier van 6-7000 jaar geleden. Bezicht o.a. de keukenafvalhoop die hier gevonden is en de gereconstrueerde nederzetting met hutten uit het steentijdperk (16 km). Het gebied rond het schiereilandje Louns heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op diverse kunstenaars. Je ziet overal ateliers en werkplaatsen, loop gerust eens binnen en kijk hoe de kunstenaars werken.

Uitstapjes

Maak een uitstapje naar het eiland Fur en ontdek het bijzondere landschap met de weides, meren, velden, heuvels, steile kusten, bossen en molergroeves (23 km). Bezoek het fraai gelegen stadje Skive, met zijn musea, galerieën, gezellige voetgangerszone en aantrekkelijke jachthaven (27 km). Vanuit je vakantiehuis is een dagtochtje naar Jesperhus ideaal. Jesperhus is een indrukwekkend bloemenpark met een junglezoo, shows en verschillende speelplaatsen voor de kinderen (31 km). Je kunt ook een reis terug in de tijd maken en de activiteiten volgen in het authentieke dorpje van het openluchtmuseum Hjerl Hede (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

5 Vakantiehuizen in Louns

Zoek vakantiehuis